Dia Mundial del Medi Ambient

Hui és el Dia Mundial del Medi Ambient 🌎

L’entorn d’Alboraia és inreïble: cuidem-lo, estimem-lo i gaudim-lo amb respecte i cura ♥️

El Dia del Medi Ambient és un dia per a conscienciar-nos sobre l’efecte que estem causant al nostre planeta, un dia per valorar el nostre entorn i prendre mesures per cuidar-lo.

Este dia s’ha celebrat des de 1974, i aquest any 2020 ha segut un poc diferent, donat la situació que estem vivint.

Ací vos deixem una breu nota del discurs corporatiu de l’ONU sobre el Dia del Medi Ambient 2020, que ens sembla molt interessant.

“La varietat d’aliments que mengem, l’aire que respirem, l’aigua que bevem i el clima que fa possible la nostra vida al món, no eixistirien sense els serveis de la natura. Per exemple, cada any, les plantes marines produeixen més de la mitat de l’oxígen de la nostra atmòsfera, i un arbre es capaç de netejar el nostre aire absorvent 22 quilograms de diòxid de carbó, per això necessitem este Dia.

En 2020, el tema ambiental principal és la biodiversitat – motiu de preocupació tant urgent com existencial-. Fets recents, com els incendis forestals sense precedents de Brasil, California i Austràlia, la invasió de llagostes i ara la pandèmia de COVID-19, demostren la relació evident entre els humans i les xarxes de la vida en les que vivim.”