Viu les Falles d’Alboraia

Març ja és ací i amb ell les Falles d’Alboraia. Aquesta festivitat, plena de color, música i alegria, està molt arrelada a la cultura valenciana. Si vols conèixer tota la seua història, continua llegint aquest blog. A Alboraia eres tu t’ho posem més fàcil perquè planifiques la teua visita a la nostra localitat.

Coneix la història de les Falles d’Alboraia

Abans de submergir-nos de ple en la diversió i l’olor de pólvora que desprèn la festivitat de les Falles, és important que entengues el seu significat. Aquesta festivitat té les seues arrels en la tradició artesanal dels fusters valencians, els qui cremaven les restes de fusta després d’hivern per a donar la benvinguda a la primavera.
Amb el temps, aquestes restes van evolucionar fins a convertir-se en monuments de cartó, fusta i paper, coneguts com a Falles, que es cremen la nit de Sant Josep, el mateix 19 de març.
Ara que ja coneixes una miqueta més la nostra tradició, vens amb nosaltres per a gaudir-la?

Planifica la teua visita a les Falles d’Alboraia

Com tot faller i fallera et dirà, les Falles d’Alboraia són una experiència que no et pots perdre, però és important que planifiques la teua visita amb antelació per a aprofitar al màxim el teu temps.
Consulta el programa oficial d’esdeveniments per a conèixer les dates i horaris de les desfilades, la mascletá i altres espectacles. No vingues a les falles sense allotjament! Són dies d’aglomeracions de persones, totes elles venen al mateix: conèixer la nostra cultura, les Falles. Per això, és molt important que reserves allotjament amb antelació, ja que els hotels i apartaments solen omplir-se ràpidament durant aquesta època de l’any.

Assaboreix la gastronomia local

Les Falles no sols són una festa per als ulls i les oïdes sinó també per al paladar. Aprofita l’oportunitat per a gaudir de la deliciosa gastronomia valenciana que inclou plats com la paella, els bunyols de carabassa i, per què no, la nostra meravellosa beguda vegetal, l’orxata. Acompanyada d’uns deliciosos fartons.

Forma part de les nostres tradicions i espectacles

Les Falles d’Alboraia estan plenes de tradicions úniques que val la pena experimentar. Uneix-te a la multitud per a presenciar l’Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats en la plaça de la Constitució. Aquesta és una emotiva desfilada en el qual milers de fallers ofereixen rams de flors a la patrona.
També tenim espectacles per a tots els gustos. Des dels impressionants monuments fallers fins a les desfilades de bandes de música i mascletaes diàries, sempre hi ha una cosa emocionant que veure i fer. No et perdes l’oportunitat de veure la Cremà, aquest moment en què les comissions falleres diuen adeu a un gran any.

No t’oblides de relaxar-te i gaudir cada moment! Balla al ritme de la música i admira l’art de les Falles d’Alboraia. T’esperem!